Checklista för flytten

När man ska flytta är det som bekant mycket att stå i och att tänka på både vad gäller det stället man ska flytta ifrån och det stället man ska flytta till. Här nedan följer några tips på vad man bör tänka på inför en flytt.

PackaEtt bra tips för att flytten ska gå så smidigt som möjligt är att planera den väl. Det viktigaste är att på ett bra sätt organisera flytten med en checklista där man bockar av allting efterhand som det blir klart. Detta gör att man hela tiden vet vad som är gjort och kanske framför allt vad som inte är gjort.

Städningen är en annan sak som är viktig när man flyttar. Flyttstädning är ofta något som tar längre tid än vad man tror och av den anledningen är ett bra tips att börja så tidigt som möjligt med detta. Framför allt kök och badrum är något som brukar ta tid, varför det kan vara bra att börja med dessa utrymmen åtminstone ett par dagar innan själva flytten.

Själva packningen av saker är något som kan vara bra att börja med i god tid, gärna flera veckor innan själva flytten, så man inte behöver ägna sig åt detta dagarna innan själva flytten. Viktigt när man packar är att inte packa för tunga lådor som man sedan inte kan lyfta. Ett bra tips när man packat färdigt en låda är att testa att lyfta den så man ser att man verkligen klarar av att bära den. Ett annat bra tips är att även försöka slänga så mycket som möjligt av sådant man inte behöver.

Andra saker som också är viktiga inför en flytt är att i god tid adressändra samt att ändra olika typer av avtal som elavtal och bredbandsavtal med mera.