Fixa inför flytt

VisningNär det är dags att sälja och flytta så är det en del saker som bör fixas och trixas med för att påverka slutbud och framförallt också för att locka de potentiella köparna till att genomföra köpet.

Många som är ute efter ett nytt hem bedömer ofta vissa rum hårdare än andra, därför ska vi här ge några tips på vad du kan tänka på som har att göra med framförallt ordning och reda i bostaden vid visning.

En fin fasad

En fin fasad kan innebära flera saker, men nu är det faktiskt det bokstavliga vi syftar till – alltså fasaden utanför dörrarna på din bostad.  Fasaden är det första man möts av som köpare och ser den sliten och slaskig ut så är det lätt att tappa intresset direkt. Därför är det viktigt att redan innan du kontaktat mäklare och gjort klart med allt sådant, börja fundera på att fixa till fasaden. Det går förstås att göra själv, men görs ändå bäst av erfarna yrkesmän. Det är viktigt, inte bara för syns skull att ha en fasad i bra skick, det är även viktigt för att skydda träet under färgen mot exempelvis saltvatten som om du bor vid kusten här i Varberg där det blåser in över husen.

Hallen

Vid en visning så ska du aldrig visa upp en tom bostad, men däremot så behöver du inte visa precis alla dina skor och ytterkläder. Se till att packa ner en del av dessa. Ett bra tips är att ha kvar sina nyaste ytterkläder, det ser inte snyggt ut att ha en 20-årig gammal rock som borde ha kastats för länge sedan.

Badrummet

Se till att rensa upp så att allt är ordningsamt och rent. En idé kan även vara att rensa avloppet så att vatten rinner bra, putsa speglar och så vidare. Något som inte ska underskattas är att hänga upp nya härliga frottéhanddukar. Rengör gärna med ett väldoftande medel, detta kommer att få rummet att kännas fräschare.

Sovrummet 

I sovrummet så ska du se till att sängar är bäddade och att smutstvätt är i en tvättkorg som också är bortställd. Garderober ska vädras och helst ska du inte ha speciellt mycket kläder – eller ens några alls, i garderoben. Vädra kan du för övrigt passa på att göra med hela bostaden när du ändå är igång.

Köket

I köket kan man faktiskt hjälpa hela huset genom att baka bullar en stund innan visningen, eller rosta kaffebönor i ugnen. Dessa dofter kommer att sprida genom huset och hjälpa till att skapa en härligt miljö. Naturligtvis måste man även se till att köket är städa, torka av alla ytor, även inuti skåpen, många gillar att bedöma skåputrymmet i just köket. Plocka även bort en del av sakerna så att det inte ser så plottrigt ut.

För fler tips så rekommenderar vi  att du tar en titt på denna artikel från DN.