Hitta rätt boende till din kund

Att arbeta som mäklare innebär att du ska hitta och sälja bostäder till kunder. Det här kan vara en knepig uppgift, då många människor är ute efter sitt drömboende och därmed ställer en rad krav vad gäller huset och tomten. Det är exempelvis väldigt populärt att bosätta sig i närheten av vatten – sjö eller hav. Populariteten har dock gjort att det också många gånger är väldigt dyrt.

Här vill människor helst bo

Trivs du bäst mitt inne i stadens centrum eller bor du hellre ute på landet? Vi har alla olika preferenser, men om man får tro olika bostadsannonser är närhet till skog och, i synnerhet, hav eller vatten det mest populära bland oss människor. I ditt yrke har du säkert träffat på människor som är ute efter just den här typen av boende. Om du har svårt att hitta bra bostäder som matchar kundernas behov kan du med fördel spana in Sjöhems sajt. Tanken med sajten är att många sjönära hem runtom i hela Sverige kan samlas där – då blir det också lättare för både dig och dina kunder att hitta drömhemmet de längtar efter.

Dyra bostäder nära vatten

När något är populärt och eftertraktat kan man ofta ta ut höga priser för det. Det gäller även för till exempel bostäder. I och med att det är så populärt att bo nära hav eller sjö är många sådana fastigheter mycket dyra, vare sig det gäller året runt-boende eller sommarstugor. Den i Sverige dyraste sommarstugan med närhet till vatten ligger på Norrholmen i Stockholms skärgård. Priset? Svindlande 29,5 miljoner i utgångspris. Om du har en kund som är intresserad av ett sjönära boende, men som inte har 29,5 miljoner kronor kan du via sjöhem.se tipsa om andra, säkert lika fina, bostäder i landet för betydligt lägre utgångspris!