Problem som kan uppstå i en bostadsrättsförening

För boende i en bostadsrättsförening så kan det naturligtvis uppstå problem av olika slag. Om det inte är grannar och andra medlemmar så kan det vara konflikter med den styrelse som finns i föreningen. Det kan finnas de som inte kan respektera de regler som är uppsatta och som är svåra att handskas med. Hur ska man göra då?

Det finns många bra knep hur man ska hantera dessa situationer och vi har nuddat vid ämnet tidigare på denna sajt. Det kan vara fråga om vardagliga händelser som vissa kan tycka är trivialiteter men för den som kanske upplever detta dagligen så är det en angelägenhet som man irriterar sig på. Man kan tycka att som vuxna människor så ska man kunna hantera dessa konflikter på ett smidigt sätt. Men tyvärr så är det inte alltid så enkelt.

Kommunikation är nyckeln till mycket och hur vi kommunicerar. Det kan vara skönt att mellan varven kunna rensa luften och på ett vuxet sätt diskutera hur man vill att det ska vara. Det kan vara så simpla saker som att en granne står och röker på balkongen. Det behöver inte vara röken som är det mest irriterande utan de fimpar som hamnar på backen. Köp en askopp åt vederbörande så denne kan fimpa i den istället för att kasta fimpar på backen.