Renovera badrum och kök

När man ska sälja eller när man köpt nytt så är det oftast badrum och kök man först tittar över. Ska man sälja så kan det löna sig att renovera dessa först då ett väl utformat kök eller fräscht badrum oftast är något som lockar köparen och kan inbringa fler bud.

Renovera badrum

Något som man ska tänka på när man renoverar badrummet är att det i många fall är bättre att ta in hantverkare så att det blir riktigt gjort och så att försäkringen sedan täcker eventuella vattenskador eller andra olyckor. Det gäller att man har den kunskap som krävs och att man dokumenterar det man gör så att man sedan kan visa upp foton och givetvis en slutbesiktning på arbetet.

Behörig elektriker eller vvs installatör

Under de senaste åren har man via skattemyndigheten rätt att göra avdrag på en del av arbetskostnaden när man anlitar hantverkare, ett så kallat rot-avdrag vilket gör att allt fler inser fördelarna med detta. Inte bara när det gäller vvs arbeten utan även när det handlar om elektriciteten i huset eller lägenheten så ska man ta hjälp av en behörig elektriker för att dra elen. Det kan bli en kostsam historia om något inträffar och man snålat in på dessa områden under renoveringen.