Tips för dig som funderar på att renovera hallen

Tack vare RUT-avdraget har det blivit lättare för oss svenskar att göra om våra hem efter tycke och smak utan att det behöver svida alltför mycket i plånboken. Något som många väljer att renovera någon gång under livet är till exempel hallen.

Hallen – det första som möter en när man stiger in genom dörren. Det är det första intrycket som ditt hem ger. Med tanke på det är det väl värt att lägga ner tid och pengar på att få en så fin hall som möjligt så att just du kan sätta din tydliga prägel på ditt hem.

Hur ska man då tänka när man står i begrepp att göra om hallen? Det är en svår fråga att besvara och givetvis är det högst individuellt vilka preferenser man har och hur ens hem ser ut i övrigt. Givetvis vill man att hallen och resterande delen av hemmet går hand i hand med varandra.

En klassisk lösning som går hem i de allra flesta fall är att göra något åt hallgolvet. Som bekant slits hallgolvet ganska snabbt ut med tanke på alla skor som passerar över golvytan över åren. Ett starkt tips är då att investera i rejäla plattor i granitkeramik i och med att det är ett otroligt tåligt material som står emot stor påfrestning. Vidare är det otroligt lätt att rengöra och i stort sett underhållningsfritt, vilket man knappast kan säga att ett trägolv är till exempel. Förutom att det är en väldigt praktisk lösning så är den också rent estetiskt tilltalande. Ett golv i sten blir en fin övergång mellan den varma inomhuskänslan till det något kallare intrycket man får av världen utanför halldörren. Ett exempel på en väldigt fin golvplatta är en marmorgrön variant från Stonefactory vilket förmodligen passar in i de flesta hem.

Vill man ha fler tips finns det mängder av magasin och hemsidor där man kan bläddra bland bilder och hämta inspiration, bland annat Styleroom. Se till att du är noga förberedd att innan du startar renoveringen och har en bild i huvudet av hur du vill att det ska se ut.